I když se to může zdát jako naprostý nesmysl, citrony mají tajemství, které jim pomáhá plnit svůj účel.
Vložení citronu do mikrovlnné trouby má výhody, o kterých málokdo ví.
Citron je jedním z těch druhů ovoce, které mají mnoho funkcí: od dochucování pokrmů až po odpuzování škůdců. Existuje však trik, o kterém málokdo ví, který vám pomůže plně využít všechny jeho vlastnosti: ohřejte ho na několik sekund v mikrovlnné troubě.
Výhody ohřevu citronu v mikrovlnné troubě
Teplo z tohoto přístroje ničí vnitřní membrány citronu , což usnadňuje extrakci šťávy. Po zahřátí citronu na pouhých 20 sekund se ovoce změkne a budete moci získat více šťávy.
Navzdory účinnosti tohoto triku odborníci doporučují ovoce nepřehřívat, protože by mohlo dojít k jeho přehřátí a prasknutí nebo ztrátě vlastností. Na druhou stranu radí, pokud byl citron v ledničce, nechat ho několik minut ohřát na pokojovou teplotu, než tento postup provedete.
Pokud jste plátek nebo kousek citronu po zahřátí nepoužili, nedoporučuje se vracet ho zpět do mikrovlnné trouby , protože by mohlo dojít k připálení plodu a ten by vypadal ohořelý.
Je třeba upřesnit, jak jsme již zmínili, že tento trik, jehož cílem je maximálně využít šťávu z ovoce pro recepty nebo čištění, funguje nejen u citronů . Pomeranče, limetky a grapefruity jsou další citrusové plody, které lze ohřívat v mikrovlnné troubě, abyste získali všechny jejich výhody. Ušetříte tak také spoustu času a neznečistíte ostatní kuchyňské náčiní.