Plastová fólie vhodná pro vaše potraviny je vyrobena z polyethylenu s nízkou hustotou, což znamená, že přilne k vašim potravinám a propouští méně vzduchu. Můžete ji používat při pokojové teplotě, ale pro prodloužení trvanlivosti vašich potravin o několik dní je lepší ji skladovat v chladničce nebo mrazničce.
Plastová fólie může prodloužit čerstvost potravin o jeden až dva dny při pokojové teplotě, o tři až čtyři dny v chladničce a o několik měsíců v mrazničce, za předpokladu, že mezi potravinami a plastovou fólií bude co nejméně vzduchu .
Správné balení potravin do polyetylenové fólie je prospěšné pro vaše zdraví.
Balení do plastové fólie je účinné, protože omezuje přenos vlhkosti a vzduchu do potravin a z nich. Pro sýry nebo masové konzervy je fólie praktičtější, protože dokáže tyto produkty uchovat čerstvé i v chladničce, protože mají dlouhou trvanlivost. Opak je pravdou, pokud jsou konzervy skladovány bez plastu , protože mohou při kontaktu s kyslíkem ztratit své užitečné vlastnosti.
Brian Cuok Le , zakladatel a hlavní výživový poradce společnosti Mendocino Food Consulting , poznamenal , že ve skutečnosti je to mnohem účinnější při vystavení nízkým teplotám a že je velmi důležité používat potravinářskou fólii pro potraviny, které plánujete skladovat po delší dobu.
Při ohřívání jídla v mikrovlnné troubě jsou přítomny i jiné typy materiálů.
Potravinářský silikon je bezpečný a nereaguje s jinými materiály, při zahřátí neuvolňuje nebezpečné páry ani plyny. Potravinářský silikon je bezpečný pro skladování potravin, mikrovlnnou troubu, mrazničku, troubu a myčku nádobí, neztvrdne, nepraská, neodlupuje se a nestává se křehkým, protože odolává extrémním teplotám . Neteče, nepraská a časem se nerozkládá.
Plast, který není určen pro velmi vysoké teploty, bude při kontaktu s potravinami vystaven působení tepla a může se roztavit nebo uvolnit do potravin chemické látky.