Expert na potraviny řekl, jak bezpečné je balit jídlo do potravinářské fólie

Expert na potraviny řekl, jak bezpečné je balit jídlo do potravinářské fólie

Plastová fólie vhodná pro vaše potraviny je vyrobena z polyethylenu s nízkou hustotou, což znamená, že přilne k vašim potravinám a propouští méně vzduchu. Můžete ji používat při pokojové teplotě, ale pro prodloužení trvanlivosti vašich potravin o několik dní je lepší ji skladovat v chladničce nebo mrazničce.

Plastová fólie může prodloužit čerstvost potravin o jeden až dva dny při pokojové teplotě, o tři až čtyři dny v chladničce a o několik měsíců v mrazničce, za předpokladu, že mezi potravinami a plastovou fólií bude co nejméně vzduchu .

Expert na potraviny řekl, jak bezpečné je balit jídlo do potravinářské fólie

Správné balení potravin do polyetylenové fólie je prospěšné pro vaše zdraví.

Balení do plastové fólie je účinné, protože omezuje přenos vlhkosti a vzduchu do potravin a z nich. Pro sýry nebo masové konzervy je fólie praktičtější, protože dokáže tyto produkty uchovat čerstvé i v chladničce, protože mají dlouhou trvanlivost. Opak je pravdou, pokud jsou konzervy skladovány bez plastu , protože mohou při kontaktu s kyslíkem ztratit své užitečné vlastnosti.

Brian Cuok Le , zakladatel a hlavní výživový poradce společnosti Mendocino Food Consulting , poznamenal , že ve skutečnosti je to mnohem účinnější při vystavení nízkým teplotám a že je velmi důležité používat potravinářskou fólii pro potraviny, které plánujete skladovat po delší dobu.

Při ohřívání jídla v mikrovlnné troubě jsou přítomny i jiné typy materiálů.

Expert na potraviny řekl, jak bezpečné je balit jídlo do potravinářské fólie

Potravinářský silikon je bezpečný a nereaguje s jinými materiály, při zahřátí neuvolňuje nebezpečné páry ani plyny. Potravinářský silikon je bezpečný pro skladování potravin, mikrovlnnou troubu, mrazničku, troubu a myčku nádobí, neztvrdne, nepraská, neodlupuje se a nestává se křehkým, protože odolává extrémním teplotám . Neteče, nepraská a časem se nerozkládá.

Plast, který není určen pro velmi vysoké teploty, bude při kontaktu s potravinami vystaven působení tepla a může se roztavit nebo uvolnit do potravin chemické látky.