Zjistěte tajemství tohoto triku a proč je tak populární mezi lidmi.
Zjistěte tajemství tohoto málo známého triku.
Po uvaření červené řepy lidé vyhazují její slupky . Ty však mohou mít „druhý život“, než skončí v koši, a to díky jednoduchému triku, který se v poslední době stal populárním.
Doporučení je jednoduché: vložte slupky do sklenice s vodou . Takto budete moci plně využít všech výhod této zeleniny, než ji vyhodíte.
Proč se doporučuje vložit je do vody?
Řepná slupka ponořená do vody uvolňuje živiny, které lze využít různými způsoby. Tato tekutina může sloužit jako přírodní hnojivo pro vaše rostliny a dodávat jim minerály, které podporují jejich růst.
Řepný džus lze navíc použít v kuchyni k dodání barvy a chuti pokrmům . Od rýžových pokrmů po polévky, tato přísada může přidat zvláštní nádech, který překvapí vaše hosty.
Co se stane, když dáte řepnou slupku do vody?
Pokud necháte řepnou slupku v nádobě s vodou, můžete ji použít různými způsoby:
- Vznikne řepná voda, která koncentruje minerály a antioxidanty prospěšné pro vnitřní užití. Slupky musí být dobře umyté a řepa nesmí být ošetřena chemikáliemi.
- Získáme protizánětlivé vlastnosti , jako je betain, který je obsažen ve slupce.
- Zlepšuje krevní oběh a krevní tlak .
- Je to přírodní způsob, jak dodat barvu vašim pokrmům , jako je rýže, těsto nebo smoothie.
- Slouží jako základ pro domácí kvasnice .