Právě si prohlížíte Žádný ocet, žádná jedlá soda: kouzelný recept na definitivní odstranění mastnoty z hrnců a pánví.

Žádný ocet, žádná jedlá soda: kouzelný recept na definitivní odstranění mastnoty z hrnců a pánví.

Správná hygiena kuchyňského nádobí je rozhodující pro odstranění všech patogenních mikroorganismů, které se mohou nacházet na povrchu.

Tuk, který ulpívá na hrncích a pánvích, je jedním z nejčastějších problémů v kuchyni, zejména po přípravě pokrmů s vysokým obsahem tuků, kvůli čemuž se proces čištění pro mnoho lidí stává únavnou činností.

Žádný ocet, žádná jedlá soda: kouzelný recept na definitivní odstranění mastnoty z hrnců a pánví.

V této souvislosti, ačkoli jedlá soda a ocet jsou dva velmi oblíbené čisticí prostředky, existuje domácí trik, který lze použít s jinou složkou, která je přítomna téměř v každé domácnosti, a který může tento proces usnadnit.

„Kouzelný“ recept na odstranění mastnoty ulpělé na pánvích a hrncích

Citron je díky svým výhodám při čištění složitých povrchů považován za skutečný „přírodní odmašťovač“.

Vysoký obsah kyseliny citronové v tomto ovoci umožňuje snadnější rozpouštění olejů a tuků, což z citronu dělá vynikající prostředek pro úklid domácnosti.

Jak odstranit mastnotu z hrnců a pánví

Chcete-li použít citron jako čisticí prostředek, nejprve vymačkejte šťávu na mastné povrchy, položte na ně slupku a přidejte vodu. Poté vložte plechy do trouby předehřáté na 100 °C a nechte je odpočinout.

V případě hrnců je důležité se před provedením tohoto postupu ujistit, že jsou vhodné pro použití v troubě.

Pokud některý z kuchyňských potřeb není vhodný, můžete citronovou šťávu, kůru a vodu nechat na namazaném povrchu a poté jej umýt jako obvykle.

Jak zabránit ulpívání tuku na troubě a pekáčech

 

Žádný ocet, žádná jedlá soda: kouzelný recept na definitivní odstranění mastnoty z hrnců a pánví.

Abyste zabránili hromadění tuku na povrchu prvků během vaření , můžete přijmout určitá preventivní opatření, jako například:

  • Používejte plechy s vysokými okraji, aby se zabránilo rozstřikování tuku.
  • Používejte nádobí s nepřilnavým povrchem.
  • Vyberte si keramické nebo silikonové plechy vhodné pro vaření.
  • Používejte kuchyňský sprej, aby se jídlo nepřipálilo.
  • Všechno nádobí umyjte ihned po použití.