Bramborové slupky, které se často vyhazují, lze velmi efektivně využít v troubě.
Brambory jsou jednou z nejkonzumovanějších zelenin na světě a při jejich přípravě mnoho lidí má tendenci vyhazovat velmi důležitou část: slupky. Tuto slupku můžete využít mnoha způsoby.
Jeden z nich souvisí s troubou , jedním z prvků, které lze použít k vaření. Stačí jen umístit slupky do rohů spotřebiče.
Umístění bramborových slupek do rohů trouby: proč se to doporučuje
Proč se doporučuje péct bramborové slupky v troubě
Při zahřátí bramborové slupky se uvolňuje mnoho užitečných vlastností, které přispívají k čištění a odstranění nepříjemných pachů..
Pomocí tohoto triku nejenže najdete způsob, jak využít bramborové slupky, ale také udržíte svou troubě v dobrém stavu, aniž byste museli používat drahé chemikálie.
Ukázalo se, že brambory obsahují škrob a další přírodní oleje, které pomáhají změkčit tuk a nečistoty ulpívající na stěnách trouby . Mohou také odstranit nepříjemné pachy z přístroje.
V tomto posledním bodě stojí za zmínku, že můžete použít slupky jiných citrusových plodů, například citronu, abyste vnitřku trouby dodali jinou vůni . Tento trik lze použít k hloubkovému čištění, i když se spíše doporučuje pro údržbu.
Nyní už víte, že pokud chcete udržet svou troubu čistou a bez zápachu, nejlépe použijte bramborové slupky . Správný postup je následující:
Jak použít bramborové slupky v troubě
- Po oloupání brambor vložte slupky do čisté nádoby.
- Rozložte slupky po rozích trouby.
- Troubu předehřejte na střední teplotu přibližně na 30 minut.
- Slupky vyjměte a počkejte, až trouba vychladne.
- Nahromaděný tuk a nečistoty odstraňte vlhkým hadříkem.