Expert na bezpečnost potravin varuje před chybou, kterou lidé dělají při konzumaci mandarinek.
Ovoce je základním potravinovým produktem, protože obsahuje mnoho živin a je vynikajícím zdrojem minerálů, antioxidantů, vlákniny a vitamínů a má i další prospěšné vlastnosti.
Doporučuje se konzumovat tyto produkty denně, nejlépe třikrát denně, aby byl zajištěn optimální příjem živin a vitamínů pro každodenní život.
„Ovocný vesmír“ je opravdu rozmanitý, protože pro každé roční období existují různé odrůdy. Jedním z nejoblíbenějších je mandarinka , jejíž sezóna trvá od října do března. Toto ovoce je lehké, obsahuje hodně vitamínu C a lze ho snadno jíst kdekoli, protože se velmi rychle oloupe.
Ačkoli sezóna již skončila, mnoho lidí stále ještě využívá posledních pár kusů v roce. V souvislosti s tím vydala před několika týdny expertka na bezpečnost potravin Cristina Laura varování týkající se tohoto ovoce .
Expertka na bezpečnost potravin dává rady ohledně mandarinek.
„Existují dva typy lidí: ti, kteří jedí malé vlákna a bílé proužky, a ti, kteří je odstraňují, protože jim připadají nechutné,“ uvažuje tato odbornice. Její vzkaz je určen těm druhým, kterým vysvětluje, proč je nejlepší jíst mandarinky i s těmito vlákny.
„Tyto malé bílé vlákna se nazývají albedo a jsou nejzdravější částí mandarinky . Obsahují 20krát více fenolických sloučenin než dužina, které jsou antioxidanty, a také vysoký obsah pektinu – vlákniny, která snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi,“ zdůrazňuje.
Laura je také technologem v potravinářském průmyslu, proto vás vyzývá, abyste si tuto radu zapamatovali nyní nebo během příští mandarinkové sezóny a slupky nevyhazovali: „Snězte je “.
Jak jsem již zmínil ve svém prvním zamyšlení, reakce lidí se rozdělily do dvou skupin: ti, kteří přiznávají, že témata mazají, a ti, kteří tvrdí, že to nikdy nedělali.
Jiní přiznali, že nevěděli, že tato část mandarinky má tolik vlastností, a třetí vtipkovali, že oni sami nebo jejich známí tráví spoustu času čištěním tohoto ovoce předtím, než ho sní.